Kapsapihvid
Kodutohter
08.05.2021
Shutterstock

Kapsas on lõpmata mitmekesine köögivili, mida saab teha sajal erineval moel.

4 portsjonit


 

1 peakapsas

3 sl rapsi- või oliiviõli

3 küüslauguküünt

1 tl majoraani

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

150 g peekonit

poole sidruni mahl


 

Lõika kapsas 3 cm paksusteks ketasteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Sega kokku õli, majoraan, purustatud või riivitud küüslauguküüned, sool ja pipar. Määri kapsalõigud maitseõliga kokku.

Küpseta kapasalõike 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuni kapsad tõmbuvad kuldpruuniks.

Pane peekonilõigud ahjuplaadile kapsapihvide vahele ja küpseta veel 10 minutit.

Võta plaat ahjust ja pritsi peale sidrunimahla.

Tõsta igale kapsapihvile peekoniviil.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid