Kapsapirukas tatrapõhjal

Kodutohter
06.10.2022
Shutterstock

Igati tervislik pirukas, mis jääb pehme ja mahlane.

12 tükki

 

Põhi

4 dl tatrajahu

2 dl nisujahu

50 g võid

4 dl (2 klaasi) hapupiima või keefiri

2 tl soodat

soola, suhkrut

Täidis

1 väike kapsapea

1 sl õli

4 dl kohvikoort

2 muna

2 sl tatrajahu

2 sl ketšupit

1 sl purustatud pähkleid või seemneid

soola, musta pipart

 

Sega soodaga segatud jahu, maitseained, sulatatud või ja hapupiim.

Lõika kapsas ribadeks, hauta vähese õliga pehmeks, maitsesta ketšupi, soola ja pipraga.

Sega hulka tatrajahuga segatud koor ja hauta veel paar minutit. Kui kapsas on jahtunud, sega hulka lahtiklopitud munad ja purustatud pähklid või seemned.

Tõsta tainas ahjuplaadile või -vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Pane peale täidis ja küpseta veel 35-40 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid