Piimatoodete tervislikkus jagab arvamused pooleks. Pooled arvavad, et täiskasvanud inimene ei peaks piima jooma, ülejäänud joovad seda hea meelega.
Piim sisaldab palju kasulikke aineid: vitamiine, mineraalaineid ning inimesele hästi sobivat valku. Piimas on ka joodi, mida muidu saadakse toidust vähe.
Inimene võib tarbida mõistlikul määral piimatooteid osana tervislikust toiduvalikust. Soovituslik on, et vedelamaid väherasvaseid piimatooteid, nagu piim, hapupiim, jogurt võib tarvitada pool liitrit päevas, lisaks 2-3 viilu juustu. Meeles peab pidama, et piim on toit. Klaas piima toidu kõrvale on igati mõistlik, kuid janu kustutajana on kõige parem jook vesi.
Ükski uurimus pole tõestanud, et mõistlikus koguses väherasvaste piimatoodete tarbimine oleks tervisele kahjulik. Erandiks on inimesed, kellel on diagnoositud laktoosi talumatus.
Tänapäeval on piimatootmine tööstuslik ja piima tee meie lauale on pikk. See mõjutab piimatoodetes leiduvaid bakterid, millest osa lähevad pastöriseerimise ja töötlemise käigus kaduma. Kes ei hooli rõõsast piimast, võiks tarbida keefiri, hapupiima või hapendatud petti. Hapendatud piimatoodetes on palju kasulikke baktereid, mis hoiavad seedimise korras.