Kevadine sibulasupp

Kodutohter
08.04.2024
Shutterstock

Et sibulakoortega mune värvida, peab mugulad ära koorima. Koorteta jäänud „alasti“ sibulad tuleb ära kasutada ja supiks keeta.

6–8 kollast sibulat

2 prisket küüslauguküünt

50 g võid

1 tl kuivatud tüümiani

2 sl nisujahu

1,5 l liha- või köögiviljapuljongit

2 sl sojakastet

musta pipart veskist

4 värske tüümiani või peterselli oksa

(soovi korral tilk konjakit)

Lisaks

4–6 täisteraröstsaia

2 sl võid või õli

120 g tugevamaitselist juustu

 

Koori sibulad, lõika neljaks ja viiluta. Koori ning viiluta küüslauguküüned.

Sulata poti põhjas või, lisa sibulad, küüslauguküüned ja kuivatatud tüümian. Kuumuta sibulaid mõõdukal kuumusel 20 minutit, kuni nad muutuvad magusaks. Sega ning jälgi, et nad ei läheks kõrbema. Kuumuta teises potis puljong.

Riputa jahu sibulatele ja sega. Kalla pool puljongist peene joana sibulatele, sega hoolega. Lisa ülejäänud puljong, kuumuta keemiseni. Hauta suppi vaiksel tulel umbes 50 minutit.

Kontrolli maitset, lisa paar keerdu pipart veskist, sojakastet ja vajadusel natuke soola. Pidulikul puhul võib lisada veel tilga konjakit. Puista peale värsket tüümiani.

Kuumuta ahi 250 kraadini. Riivi juust. Määri röstsaiale võid ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata riivjuustuga. Küpseta saiu grillirežiimil niikaua, kuni saiad on kuldpruunid ja krõbedad.

Tõsta supp kaussidesse ning paku juurde sooje juustusaiu. Neid võib tõsta supi peale või pakkuda kõrvale.


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid