Kiire ühepajatoit

Kodutohter
17.10.2023

Järgmisel päeval võib ülejäänud ühepajatoidust teha püreesupi.

6-8 portsjonit

500 g sealihaguljašši

1 sl õli

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 keskmine kaalikas

1 nuikapsas

3-4 porgandit

keeva vett

soola, musta pipart

1 tl kuivatatud tüümiani

1 loorberileht

paar lehte lehtkapsast või lehtpeeti


 

Haki sibul ja küüslauk. Tükelda porgandid, kaalikas ja nuikapsas parajateks tükkideks.

Pruunista lihatükid poti põhjas tilgas õlis, lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta. Lisa tükeldatud köögiviljad, kuumuta pisut segades. Lisa keeva vett nii palju, et köögiviljad oleks napilt kaetud. Lisa sool, pipar, tüümian ja loorberileht.

Hauta madalal kuumusel kuni köögiviljad ja lihatükid on pehmed. Haki lehtkapsas või -peet ja lisa potti. Lisa vajadusel maitseaineid.

 

Järgmisel päeval võib ülejäänud ühepajatoidust teha püreesupi, lisades koort, paar lusikatäit sulatatud juustu ja saumikseriga ühtlaseks suristades.

Sarnased artiklid