1 kg kõrvitsat
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 kodumaist õuna
¼ punast tšillikauna
3 sl oliivi- või rapsiõli
väike oks rosmariini
½ tl soola + ¼ tl
¼ tl musta pipart
5 dl köögiviljapuljongit
1 sl riivitud ingverit
2 tl kurkumipulbrit
2 sl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl mett
1 dl kohvikoort
Peale
hakitud pähkleid ja rosmariini
Koori ja tükelda kõrvits ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Seemned võib kokku korjata, puhastada ja röstida 225-kraadises ahjus. Koori küüslauk ja sibulad ning lõika sibulad sektoriteks. Tükelda õunad ja eemalda südamed. Tükelda tšilli. Pane õunad, sibulad, küüslauk ja tšilli ahjuplaadile. Sega köögiviljad õli, soola, pipra ja rosmariiniga.
Küpseta köögivilju 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Tõsta köögiviljad potti, lisa kõik ülejäänud ained ja kuumuta segades. Püreesta saumikseriga ja vajadusel maitsesta. Serveerimisel lisa supi peale hakitud pähkleid ja rosmariini.
Supi juurde sobivad hästi avokaadomäärdega rukkileivaviilud. Sega avokaado pehme sisu sidruni- või laimimahla, soola ja pipraga ning määri leivale.