Pikkpoiss kanahakklihast

Kodutohter
09.01.2023
Shutterstock

Pikkpoisi või kotlettidega saab ka laste menüüsse köögivilja lisada, kui sinna ohtralt porgandit, kaalikat või kapsast riivida.

4-6 portsjonit

 

3 porgandit

2 keedetud kartulit

½ sibulat

400 g kanahakkliha

½ dl vett

1 muna

1 tl kuivatatud harakputke

1 tl soola

¼ tl valget või musta pipart

hakitud peterselli või tilli

 

Vormi:

1 sl rapsi- või oliiviõli

rukkiriivleiba

 

 

Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Koori ja haki sibul väga peeneks. Koori ja riivi keedetud kartulid. Sega kokku hakkliha, sibul, riivitud porgand ja kartul, vesi, muna, ürdid ning maitseained ja sega ühtlaseks tainaks.

Pane tainas õliga määritud ja riivleivaga üle puistatud leivavormi. Pikkpoissi võib küpsetada ka küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Küpseta pikkpoissi 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Serveeri pikkpoissi koos ahjuköögiviljade, täisterariisi ja värske salatiga.

Pikkpoisi, lihapallide või kotlettidega saab ka laste menüüsse köögivilja lisada, kui sinna ohtralt porgandit, kaalikat või kapsast riivida. Pikkpoisist lõigatud viile võib järgmisel päeval võileivale panna.

 

Sarnased artiklid