4-6 portsjonit
3 porgandit
2 keedetud kartulit
½ sibulat
400 g kanahakkliha
½ dl vett
1 muna
1 tl kuivatatud harakputke
1 tl soola
¼ tl valget või musta pipart
hakitud peterselli või tilli
Vormi:
1 sl rapsi- või oliiviõli
rukkiriivleiba
Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Koori ja haki sibul väga peeneks. Koori ja riivi keedetud kartulid. Sega kokku hakkliha, sibul, riivitud porgand ja kartul, vesi, muna, ürdid ning maitseained ja sega ühtlaseks tainaks.
Pane tainas õliga määritud ja riivleivaga üle puistatud leivavormi. Pikkpoissi võib küpsetada ka küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Küpseta pikkpoissi 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Serveeri pikkpoissi koos ahjuköögiviljade, täisterariisi ja värske salatiga.
Pikkpoisi, lihapallide või kotlettidega saab ka laste menüüsse köögivilja lisada, kui sinna ohtralt porgandit, kaalikat või kapsast riivida. Pikkpoisist lõigatud viile võib järgmisel päeval võileivale panna.