Kiluga leivatort

Kodutohter
20.02.2025
Shutterstock

Lihtne leivatort, mille võib juba paar päeva varem valmis teha.

500 g rukkileiba

100 g võid

pisut küüslaugupulbrit

 

Täidis 1

3 keedetud muna

4 hakitud kilufileed (või hakitud heeringat)

1 dl paksu hapukoort

2 sl majoneesi

0,5 väikest sibulat

 

Täidis 2

200 g soolaseeni

1,5 dl paksu hapukoort

2 sl peeneks hakitud mugulsibulat

1 sl majoneesi

hakitud tilli või kuivatatud tilli

 

Vali välja sobiv täidis, mida soovid kasutada. Purusta kõik täidise ained köögikombainis.

Jäta leivaviilud õhu kätte tahenema, et nad poleks liiga värsked. Purusta leib köögikombainis.

Prae purustatud leib kergelt võiga läbi ja maitsesta küüslaugupulbriga.

Vooderda lahtikäiva servaga koogivorm toidukilega. Vajuta kolmandik riivleivast vormi põhja.

Pane kiht täidist, siis kiht riivleiba, jälle kiht täidist. Võid kasvatada tordi just nii kõrgeks, kui soovid. Pane tort külmkappi järgmise päevani tahenema.

Pane toorjuust, hapukoor ja mädarõigas köögikombaini ja töötle kreemiks. Seda võib teha ka kausis puulusikaga, kuid siis läheb rohkem aega. Eemalda koogivormilt serv ja toidukile ning määri toorjuustukreem spaatliga tordile.

Kaunista väikeste tomatite ja hakitud tilli, sibula või peterselliga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid