Kohupiima-mustikakook

Kodutohter
18.07.2023
Shutterstock

Metsamustikad värvivad koogi mustikavärvi, kultuurmustikad teevad koogi täpiliseks.

8 tükki

 

Põhi

1,5 dl speltajahu

1,5 dl nisujahu

3 sl kaerahelbeid

150 g võid

1 dl suhkrut

1 muna

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

400 g kohupiima

2 dl hapukoort

1 dl suhkrut

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

2 dl mustikaid

 

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks ja pane tainas pooleks tunniks külmkappi.

Rulli tainas õhukeseks ja tõsta tainarulli abil ahjuplaadile.

Sega kokku kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Sega õrnalt hulka mustikad ja kalla täidis tainale.

Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid