Pohla-kohupiimakook lihavõttepühadeks

Kodutohter
14.04.2022
Shutterstock

Suussulav kohupiimakook, millele pohlad lisavad hapukust. Kooki võib teha ka näiteks kirssidega.

Põhi

1 muna

120 g suhkrut

175 g võid

350 g nisujahu

5-8 sl jääkülma vett

 

Täidis

200 g külmutatud pohli

1 sl maisitärklist

5 muna

200 g maitsestamata kohupiima

1 apelsini riivitud koor ja mahl

120 g hapukoort

4 dl vahukoort

Sega kokku kõik kuivad ained, näpi hulka või, et tainas jääks puruline. Lisa lusikaga külma vett niikaua, kuni tainas on parajalt paks ja tihke. Vormi tainast pall, keera toidukilesse ja pane täidis pooleks tunniks külmkappi.

Rulli tainas kettaks ja tõsta võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele. Kata koogipõhi küpsetuspaberiga ja pane raskuseks peale kas kuivad herned või oad.

Küpseta põhja 170-kraadises ahjus 20 minutit.

Sega poolkülmunud pohlad tärklisega ja puista koogipõhjale. Klopi munad kergelt lahti ja sega kohupiima, riivitud apelsinikoore ja mahla ning hapukoorega. Vahusta vahukoor ja sega täidise hulka. Kalla täidis pirukapõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid