Köögivilja-ahjuroog

Kodutohter
05.01.2023
Shutterstock

Kui on pühade ajal liiga palju liha söödud, kulub ära üks köögiviljaroog.

4 portsjonit

 

500 g kartuleid

1 dl piima

1 munakollane

soola

1 sl võid

 

Täidis

1 purk valgeid ube tomatikastmes

1 sibul

1 priske küüslauguküüs

2 porgandit

2 dl külmutatud herneid

sorts õli

1 sl sojakastet

½ tl kuivatatud tüümiani

soola, musta pipart

100 g riivjuustu

 

Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda soolases vees pehmeks. Lisa kuum piim ja või ning tambi kohevaks püreeks. Tampimise ajal lisa tilga piimaga segatud munakollane. Vajadusel maitsesta soolaga.

Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad, koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand ning, hauta 3–4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja sega läbi. Lõpuks lisa sojakaste, külmutatud herned ja purgitäis ube. Maitsesta ja hauta 5-8 minutit.

Tõsta segu ahjuvormi ja kata kartulipudruga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid