4 portsjonit
500 g kartuleid
1 dl piima
1 munakollane
soola
1 sl võid
Täidis
1 purk valgeid ube tomatikastmes
1 sibul
1 priske küüslauguküüs
2 porgandit
2 dl külmutatud herneid
sorts õli
1 sl sojakastet
½ tl kuivatatud tüümiani
soola, musta pipart
100 g riivjuustu
Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda soolases vees pehmeks. Lisa kuum piim ja või ning tambi kohevaks püreeks. Tampimise ajal lisa tilga piimaga segatud munakollane. Vajadusel maitsesta soolaga.
Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad, koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand ning, hauta 3–4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja sega läbi. Lõpuks lisa sojakaste, külmutatud herned ja purgitäis ube. Maitsesta ja hauta 5-8 minutit.
Tõsta segu ahjuvormi ja kata kartulipudruga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.