6 portsjonit
2 kg köögivilju (sibulaid, kapsast, kartulit, kaalikaid, naereid, porgandeid vms)
4 sl rapsi- või oliiviõli
1 tl soola
¼ tl musta pipart
½ tl paprikapulbrit
pisut tšillihelbeid
½ dl hakitud värskeid ürte (tüümiani, rosmariini, peterselli)
800 g broilerikoibi või poolkoibi
Marinaad:
4 sl rapsi- või oliiviõli
2 sl sidruni mahl
1 tl soola
¼ tl musta pipart
½ dl hakitud värskeid ürte
Lisaks:
2 sl rapsi- või oliiviõli
soovi korral tšillihelbeid
Sega kausis kokku marinaad. Tõsta kanakoivad marinaadi ja keera neid, et kõik oleks marinaadiga kaetud.
Puhasta, koori ja tükelda köögiviljad. Lõika aeglasemalt küpsevad juurikad, nagu kaalikas ja seller, väiksemateks tükkideks. Porgand, kartul ja pastinaak peaksid olema suuremate tükkidena. Lao köögiviljad ahjuvormi. Lisa õli ja ürdid. Sega käega või kahe lusikaga tõstes.
Kuumuta pannil õli. Pruunista kanakoibi pannil, kuni nad on kuldpruunid ja tõsta köögiviljadele. Kui kanakoivad on väiksed, võib küpsetada köögivilju kõigepealt ahjus 20-30 minutit ja tõsta alles siis kanakoivad peale.
Küpseta rooga 200-kraadises ahjus umbes tund. Täpne küpsemisaeg oleneb kanakoibade ja köögiviljatükkide suurusest. Tavaliselt kulub selleks 45 minutit.
Raputa peale hakitud ürte ja soovi korral tšillihelbeid.