Kana ja köögiviljad. Kõik ühes nõus.

Kodutohter
05.11.2021
Shutterstock

Juurikate ettevalmistus võtab küll natuke aega, kuid ülejäänu teeb ära ahi.

6 portsjonit

 

2 kg köögivilju (sibulaid, kapsast, kartulit, kaalikaid, naereid, porgandeid vms)

4 sl rapsi- või oliiviõli

1 tl soola

¼ tl musta pipart

½ tl paprikapulbrit

pisut tšillihelbeid

½ dl hakitud värskeid ürte (tüümiani, rosmariini, peterselli)

800 g broilerikoibi või poolkoibi

 

Marinaad:

4 sl rapsi- või oliiviõli

2 sl sidruni mahl

1 tl soola

¼ tl musta pipart

½ dl hakitud värskeid ürte

 

Lisaks:

2 sl rapsi- või oliiviõli

soovi korral tšillihelbeid

 

Sega kausis kokku marinaad. Tõsta kanakoivad marinaadi ja keera neid, et kõik oleks marinaadiga kaetud.

Puhasta, koori ja tükelda köögiviljad. Lõika aeglasemalt küpsevad juurikad, nagu kaalikas ja seller, väiksemateks tükkideks. Porgand, kartul ja pastinaak peaksid olema suuremate tükkidena. Lao köögiviljad ahjuvormi. Lisa õli ja ürdid. Sega käega või kahe lusikaga tõstes.

Kuumuta pannil õli. Pruunista kanakoibi pannil, kuni nad on kuldpruunid ja tõsta köögiviljadele. Kui kanakoivad on väiksed, võib küpsetada köögivilju kõigepealt ahjus 20-30 minutit ja tõsta alles siis kanakoivad peale.

Küpseta rooga 200-kraadises ahjus umbes tund. Täpne küpsemisaeg oleneb kanakoibade ja köögiviljatükkide suurusest. Tavaliselt kulub selleks 45 minutit.

Raputa peale hakitud ürte ja soovi korral tšillihelbeid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid