4 portsjonit
300 g puhastatud valget kuumsuitsukala (tursk, heik)
400 g kartuleid
1 sibul
1 pk külmutatud herne-maisi segu
2 muna
2 dl piima (või koort)
peotäis hakitud tilli (või sl kuivatatud)
pisut võid
soola, musta pipart
Puhasta kalad nahast ja luudest ning murenda tükkideks. Koori ja viiluta kartulid ja sibulad õhukesteks viiludeks.
Määri ahjuvorm paksult võiga ja lao kihiti kartuliviile, sibulaid, herne-maisi segu ja suitsukalatukke. Vahele riputa soola ja musta pipart. Pealmiseks kihiks jäävad kartulid. Sega kokku piim, munad ja hakitud till ning vala vormi. Pane vormi peale väiksed võitükikesed.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kata alguses vorm märja küpsetuspaberi või fooliumiga. Küpsetamise lõpu poole eemalda paber, et kartulid küpseksid kuldseks.