Lihtne ahjuroog kaane all

Kodutohter
04.03.2025
Shutterstock

Selles ahjuroas saab ära kasutada külmkapis olevaid jääke. Kastmele võib lisada erinevaid köögivilju, seeni või singiribasid. Kaaneks saab kasutada paki-kartuliputru.

6-8 portsjonit


Hakklihakaste
400 g veisehakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt

2 porgandit
2 sellerivart
1 purk purustatud tomateid
1 purk ube tomatikastmes
1 dl vett
1 tl musta pipart
1 tl tüümiani
1 sl sojakastet
 

Kartulipudrukate
400 g pakk kartulihelbeid

4 dl piima


Lisaks
1 tk külmutatud herned
1 dl riivjuustu

Haki sibul ja küüslauguküüned. Tükelda porgand väikesteks kuubikuteks ja lõika seller õhukesteks viiludeks.
Pruunista hakkliha pannil ning lisa sibul, porgand ja seller.
Lisa purustatud tomatid, vesi, sojakaste ja maitseained. Lase tasasel tulel podiseda 20 minutit ja vahepeal valmista kartulipuder vastavalt pakendi juhistele.
Vala külmutatud herned ja konservoad ahjuvormi põhja ja vala hernestele hakklihakaste. Tõsta lusikaga kartulipuder hakklihakastmele ja puista peale riivjuust.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid