Kõrvitsa-apelsinitort

Kodutohter
03.10.2024
Shutterstock

Mida erkoranžimat värvi on kõrvits, seda kaunimat värvi kook tuleb.

10-12 tükki


 

Põhi

175 g küpsiseid (Digestive)

50 g võid
 

Täidis

250 g kõrvitsat

2 (mahe) apelsini

4 želatiinilehte

2 dl vahukoort

250 g vanilli kohupiimapastat

200 g maitsestamata toorjuustu

1,5 dl suhkrut

1 sl vanillisuhkrut

mõni tera soola

Kaunistamiseks

apelsine, šokolaadi vms


 

Koori ja tükelda kõrvits ja keeda tilgas vees pehmeks. Püreeri saumikseriga ja jahuta.

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Vajuta segu ümmarguse lahtikäiva servaga koogivormi (Ø 23 cm) põhja. Kata põhi enne küpsetuspaberiga. Pane põhi täidise tegemise ajaks külmkappi.

Pane želatiinilehed tilga veega paisuma. Vahusta koor köögikombainis. Lisa kohupiimapasta, jahtunud kõrvitsapüree ja toorjuust. Riivi peene riiviga sisse kahe apelsini koor, lisa suhkur ja sool. Pigista želatiinilehed kuivaks. Pressi apelsinidest välja mahl, kuumuta ja sulata sinna sisse želatiinilehed.

Pane köögikombain käima ja vala peene nirena želatiinisegu täidise sisse.

Kalla täidis koogipõhjale, silu ühtlaseks, kata vorm kilega ja pane külmkappi tarduma. Kook peaks tarduma vähemalt viis tundi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid