Kõrvitsarisoto

Kodutohter
18.10.2022
Shutterstock

Risoto on maitsev ka külmalt ning seda saab tööle kaasa võtta.

4 portsjonit

 

1,5 l köögiviljapuljongit

50 g võid

2 sibulat

2 küüslauguküünt

450 g risotoriisi

600 g tükeldatud kõrvitsat

2 dl valget veini

peotäis hakitud peterselli

150 g riivitud parmesani

soola, pipart

 

Kuumuta puljong potis. Haki sibul ja küüslauk.

Sulata teises potis või ning kuumuta selles hakitud sibulat 5 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta madalal kuumusel segades veel 5 minutit. Lisa riis ja kuumuta veel mõned minutitd. Lisa kõrvitsatükid ja kuumuta segades 1 minut. Lisa vein ja lase korraks keema tõusta.

Hakka lisama kulbitäite kaupa kuuma puljongit ja hauta, kuni üks kulbitäis on riisi imendunud, ning lisa siis järgmine. Selleks kulub umbes 20 minutit.

Lisa hakitud petersell, riivitud parmesan ning maitsesta soola ja pipraga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid