4 portsjonit
4 valge kala fileed (heik, tursk)
4 kartulit
poole sidruni mahl
soola, musta pipart
2 sl nisujahu
Tainas
4 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl jääkülma õlut
1 dl jääkülma mullivett või
3 dl jääkülma mullivett
Friteerimiseks
rapsiõli
Sega kausis kokku kõik taina ained ja pane natukeseks külmkappi.
Lõika kalafileed tükkideks, pritsi sidrunimahlaga ja puista peale natuke soola ja pipart.
Lõika kartulid kangideks ja kuivata kergelt majapidamispaberiga. Kuumuta paksupõhjalises potis õli kuumaks ja küpseta kartulid kahes jaos kuldpruuniks. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile, raputa peale soola ja pipart.
Lisa potti veel õli ja kuumuta. Kasta kalatükid tainasse ja friteeri tulikuumas õlis kahe-kolmekaupa küpseks, umbes 5-6 minutit. Keera kalatükke õlis, et nad küpseks ühtlaselt. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile.
Serveeri koos sidrunilõikudega.
Klassikaline Inglise pubitoit, mille juurde pakutakse herneid.