Krõbekala kartuliga ehk fish and chips

Kodutohter
06.05.2022
Shutterstock

Sellist kala söövad hea meelega ka need lapsed, kes muidu kala ei taha.

4 portsjonit

 

4 valge kala fileed (heik, tursk)

4 kartulit

poole sidruni mahl

soola, musta pipart

2 sl nisujahu

 

Tainas

4 dl nisujahu

0,5 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

2 dl jääkülma õlut

1 dl jääkülma mullivett või

3 dl jääkülma mullivett

 

Friteerimiseks

rapsiõli

 

Sega kausis kokku kõik taina ained ja pane natukeseks külmkappi.

Lõika kalafileed tükkideks, pritsi sidrunimahlaga ja puista peale natuke soola ja pipart.

Lõika kartulid kangideks ja kuivata kergelt majapidamispaberiga. Kuumuta paksupõhjalises potis õli kuumaks ja küpseta kartulid kahes jaos kuldpruuniks. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile, raputa peale soola ja pipart.

Lisa potti veel õli ja kuumuta. Kasta kalatükid tainasse ja friteeri tulikuumas õlis kahe-kolmekaupa küpseks, umbes 5-6 minutit. Keera kalatükke õlis, et nad küpseks ühtlaselt. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile.

Serveeri koos sidrunilõikudega.

Klassikaline Inglise pubitoit, mille juurde pakutakse herneid.

Sarnased artiklid