2-4 portsjonit
100 g šampinjone
4-5 jahust kartulit
2-3 porru valge osa
2 küüslauguküünt
1-2 sl õli
köögiviljapuljongit (kuubikust)
2 dl kohvikoort või piima või
2-3 sl sulatatud juustu
soola
musta pipart
estragoni või tüümiani
rohelist sibulat
Viiluta śampinjonid, tükelda kooritud kartulid, porru ja kuumuta poti põhjas õlis. Lisa vett niipalju, et köögiviljad oleksid kaetud ja murenda sisse puljongikuubik. Hauta vaiksel tulel, kuni köögiviljad on pehmed ja püreeri saumikseriga sametiseks supiks.
Lisa kohvikoor, piim või sulatatud juust ja vajadusel veel puljongit. Pressi või riivi sisse küüslauguküüned. Kuumuta veel ja maitsesta ürtide, soola ja pipraga. Tõsta kaussidesse ja haki peale rohelist sibulat.