Räimevorm

Kodutohter
25.04.2023
Shutterstock

Kevadised räimed on suured ja prisked, neist võib valmistada palju erinevaid toite.

8 portsjonit

 

500 g räimefileesid

1 kg kartuleid

250 g porrut

peotäis tilli

3 sl võid

0,5 sidruni mahl

3 dl kohvi- või vahukoort

100 g hapukoort

1 sl Dijon`i sinepit

1 tl soola

must pipart

0,5 dl riivsaia

1 dl riivjuustu

 

Kuivata räimefileed majapidamispaberiga. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita, loputa ja viiluta porru. Kuumuta porrut pannil võis, kuni see pehmeneb.

Haki till. Pigista poole sidruni mahl kaussi, lisa sinep, maitseained ning hapu- ja rõõsk koor. Lisa porru ja till ning sega.

Lao võiga määritud ahjuvormi vaheldumisi kartuliviile, räimefileesid ja koore-porrusegu. Puista peale riivsai ja riivjuust ning küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.

Serveeri koos toorsalatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid