Toitev suvesalat

Kodutohter
22.07.2024
Shutterstock

Salat on kõige parem siis, kui kartulid on veel soojad.

4 portsjonit


 

6 võrsket kartulit

100 g herneid

1-2 avamaakurki

peotäis spinatit või naadilehti

10 redist

2 keedetud muna

tilli

3 sl oliiviõli

1 sl sidrunimahla või valge veini äädikat

soola, pipart

Kaste

1 dl hapukoort või jogurtit

3 sl pestot

 

Pese, keeda ja tükelda kartulid. Noored herned võib panna salatisse toorelt, vanemad ja puisemad võib korraks läbi kuumutada. Tükelda kurk, viiluta redised ja keedetud munad.

Jaota salat taldrikutele ja vala üle äädika ja õlikastmega. Puista peale natuke soola, pipart ja tilli.

Sega kokku koor või jogurt ja pesto ning serveeri eraldi kausis.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid