Kuidas kõvaks läinud pruun suhkur uuesti pehmeks saada?

Kodutohter
06.12.2023
Shutterstock

Tahenenud fariinisuhkrut on võimatu kotist välja kraapida ja  isegi noaga lõigata.

Algamas on jõuluküpsetiste hooaeg ning köögikapist võib leida avatud pruuni suhkru koti, mille sisu on kivikõvaks muutunud. Tahenenud fariinisuhkrut on võimatu kotist välja kraapida ega isegi noaga lõigata, kuid õnneks on probleemile lahendus olemas.

Selle toimimiseks kulub aga paar päeva, seega tasub enne küpsetamishooaja algust kuivainete kapi sisu eelnevalt läbi vaadata.

Kõvenenud fariinisuhkru pehmeks muutmiseks lisa tahkeks muutunud suhkrule poole kilogrammi suhkru kohta 0,5–1 tl vett. Pärast seda sulge kott hoolikalt õhukindlasse kaanega purki või minigrip kotti. Niiskuse toimel pehmeneb suhkur 1–2 päevaga.

Pruun suhkur annab küpsetsitele ja jookidele karamellise maitse ja värvi ning sobib tumedate küpsetiste, näiteks piparkookide ja šokolaadikookide maitsestamiseks. Julgelt tasub seda proovida ka jookides, näiteks hõõgveini maitsestamisel.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid