Kukeseene-õunapasta

Kodutohter
06.09.2023
Shutterstock

Õun, kukeseened ja rosmariin moodustavad metsase maitse, mis sobib pastatoitudega üllatavalt hästi.

4 portsjonit

 

1 l värskeid kukeseeni

2 väikest õuna

1 võike sibul

2 küüslauguküünt

50 g võid

1 sl mett

1 tl soola

1 sl hakitud rosmariini

 

Lisaks

300 g lintnuudleid

2 sl oliiviõli

150 g fetajuustu

 

Puhasta ja tükelda kukeseened. Pese õunad, eemalda südamed ja lõika õunad kuubikuteks. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned.

Tõsta kukeseened külmale pannile ja kuumuta, kuni seentest välja keenud vedelik on aurustunud. Tõsta seened kaussi.

Sulata pannil või, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta paar minutit, lisa seened ja õunakuubikud. Maitsesta soola ja meega ning hakitud rosmariiniga. Kuumuta veel 3-4 minutit, kuni õunatükid pehmenevad.

Keeda lintnuudleid soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale õpetusele. Nõruta sõelal ja kalla serveerimisnõusse. Sega õuna-seenesegu kuuma pasta hulka, tilguta peale oliiviõli ja murenda fetat. Serveeri koos värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid