Kana-õunapirukas

Kodutohter
28.09.2023
Shutterstock

Maitsev ja tervislik pirukas nädalalõpuks.

10 tk

 

Põhi

50 g võid

150 g kohupiima

150 g täisteranisujahu

2 sl kaerahelbeid

1 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 dl piima

 

Täidis

250 g kana kintsuliha või fileeribasid

1 sl õli

1 porru

0,5 tl karrit

2 õuna

150 g riivjuustu

2 sl nisujahu

1 tl soola

2 dl piima

2 muna

 

Sega jahu, küpsetuspulber, kaerahelbed ja sool. Sega koos või ja kohupiimaga puruseks seguks. Lõpuks lisa piim. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele ja pane 15 minutiks külmkappi.

Viiluta porru ja tükelda õun. Prae broileriribad kuumas õlis kuldpruuniks, lisa porru ja õunatükid. Maitsesta karriga ja kuumuta 15 minutit.

Sega jahu, sool, munad ja riivjuust piimaga.

Torka pirukapõhjale kahvliga mõned augud ja küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Kalla õuna, broileri ja porrusegu pirukapõhjale ja vala peale juustusegu.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid