Kukeseene-peekonipirukas

Kodutohter
20.07.2022
Shutterstock

Praegu on kukeseene aeg, kuid seda pirukat võib teha talvel ka kuivatatud seentest.

6-8 lõiku

 

Tainas:

200 g võid või margariini

6 dl nisujahu

1½ tl soola

2 muna

 

Täidis:

50 g kuivatatud või 100 g värskeid kukeseeni

200 g peekoniribasid

1 sibul

2 küüslauguküünt

25 g võid

1 suur punane paprika

1 tl kuivatatud estragoni

1 tl soola

pisut musta pipart

150 g riivitud juustu

4 muna

4 dl koort

1 sl sinepit

 

Pane kõigepealt kuivatatud seened pooleks tunniks ligunema või haki värsked seened. Valmista tainas. Sega kokku rasvaine ja jahu, lisa sool ja munad ning sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud või võiga määritud vormi (ø 24 cm)) põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ja tõsta külmkappi, kuniks valmib täidis.

Lõika peekon ribdeks ja prae kuival pannil. Lisa hakitud sibul ja küüslauguküüned ja kuumuta natuke. Tõsta segu kaussi. Pane seened pannile ja kuumuta, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Lisa pannile pisut võid ja hakitud paprika ning kuumuta pisut. Vala pannile sibulad, maitsesta estragoni, soola ja pipraga, kuumuta segades ja tõsta jahtuma.

Jaga jahtunud täidis tainapõhjadele. Sega kausis munad, koor ja sinep ning vala täidisele. Puista peale riivjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun. Lase enne serveerimist jahtuda.

Sarnased artiklid