Seene-lihapirukas

Kodutohter
26.08.2024
Shutterstock

Traditsioonilist lihapirukat võib teha ka koos kukeseentega ja maitsestada just endale meeldivate maitseainetega.

1 kg pärmi-lehttainast

3 muna+vett

1 tl soola

2 dl pudruriisi

1 suur sibul

2-3 sl õli

400 g hakkliha

200 g kukeseeni

1 tl soola

musta pipart

2 tl paprikapulbrit

1 sl värsket tüümiani

1 muna määrimiseks
 

Võta külmutatud tainapakid tund enne küpsetamist kapist välja toatemperatuurile. Keeda mune 9 minutit ja jahuta. Haki munad.

Keeda soolaga maitsestaud riis pehmeks, sega kahvliga ja vajadusel nõruta sõelal.

Kuumuta hakitud sibulat ja hakkliha pannil, lisa hakitud kukeseened. Sega ja kuumuta, kuni seenevedelik aurustub. Maitsesta soola, pipra, tüümiani ja paprikapulbriga. Lisa keedetud riis ja sega korralikult läbi. Vajadusel lisa maitseaineid.

Rulli pool tainast õhukeseks neljakandiliseks plaadiks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale täidis. Rulli teine tainas õhukeseks ja tõsta tainarulli abil pirukale peale. Vajuta servad kahvli või näppudega kinni.

Tee kahvli või noaga augud sisse, et aur välja pääseks. Määri pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid