Lihtne ja maitsev rabarberikook

Kodutohter
31.05.2021
Shutterstock

Lihtne kook, mida ei tohi liiga kaua ahjus hoida, siis muutub täidis liiga tahkeks.

8 tükki

 

2 dl nisujahu

1 dl kaerakliisid

0,5 dl suhkrut

näpuotsaga soola

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 dl õli

1 muna

võid määrimiseks

 

Täidis

200 g paksu hapukoort

1 muna

41 dl suhkrut

300 g rabarberivarsi

 

Sega kausis kokku kõik kuivad ained. Lisa juurde õli ja muna, sega tainas. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi (Ø 24 cm) põhja ja äärtele.

Lõika noaga rabarberivarred pikkadeks ribadeks.

Sega hapukoor suhkru ja munaga ja vala pirukapõhjale. Säti peale rabarberiribad.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

 

Kes ei viitsi tainaga jännata, võib teha koogipõhja küpsistest.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid