Valge pitsa

16.11.2022
Shutterstock

Kui itaallastel on tomatikastmega tehtud pitsa, siis sakslased eelistavad valget, hapukoore ja juustuga pitsat.

Põhi:

6 dl nisujahu

15 g pärmi

1 tl soola

2 dl vett

 

Täidis:

2,5 dl hapukoort

2 sibulat

pisut soola, pipart, muskaatpähklit

150 g peekonit

150 g riivitud Emmentali juustu

Sega pärm sooja (37 ͦ ) veega, sega juurde soolaga segatud jahu. Sõtku pisut ja lase rätiku all kerkida kahekordseks.

Viiluta sibulad ja peekon, maitsesta hapukoor soola, pipra ja muskaatpähkliga, riivi juust.

Jaga tainas kaheks suuremaks või neljaks väiksemaks osaks, rulli õhukeseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale maitsestatud hapukoor, laota peale peekonitükid ja sibulaviilud ja riivjuust. Küpseta 250-kraadises ahjus 10-15 minutit. Serveeri kohe.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid