4 muna 2 sl suhkrut 250 g mascarpone juustu või kohupiima
0,5 dl sidrunivõiet (lemon curd)
1 dl limoncello likööri
200 g savoiardi küpsiseid
Täidis
1-2 dl sidrunivõiet
sidruniviile
Eralda munakollased ja -valged eraldi kaussidesse. Vahusta munakollased poole suhkruga heledaks vahuks. Lisa mascarpone juust ja sidrunivõie ning vahusta kõik kokku.
Pese ja kuivata vahustaja labad ja vahusta munavalged ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks. Sega munavalgevaht kolmes jaos munakollasevahu hulka. Sega ettevaatlikult ja vähe, et kohevus ei kaoks.
Kasta küpsised kiirest limoncello likööri sisse ja aseta kõrvuti alusele. Tõsta peale vahtu ja tasanda. Lao veel üks kiht küpsiseid, tõsta peale ülejäänud vaht ja tasanda.
Peale määri kiht sidrunivõiet ja kaunista sidruniviilude ja näiteks söödavate lilledega.
Pane külmkappi maitsestuma vähemalt kolmeks tunniks, veel parem kui terveks ööks.
Tiramisu võib teha ka portsjonitena klaasidesse.
Limoncello tiramisu on maitsestatud sidrunikohupiimaga ning savoiardi küpsiseid leotatakse kohvi asemel limoncello likööris.