500 g külmutatud lehttainast
600-800 g lõhefileed
0,5 tl soola
jahvatatud musta pipart
200 g külmutatud spinatit
250 g toorjuustu (küüslaugu, ürdi)
pisut soola, pipart
1 muna
Pane külmutatud spinat sõelale sulama ja nõrguma.
Nopi lõhefileest välja luud, eemalda nahk ja lõika köögikääridega ära rasvane kõhuäär. Määri lõhe soola ja pipraga kokku.
Sulata tainas, rulli õhukeseks ja nii suureks, et lõhefilee ära mahuks. Tõsta tainas tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Vajuta spinatist vesi välja ja sega kausis toorjuustuga kokku. Maitse ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Määri taina keskele spinatikiht, tõsta peale lõhefilee ja määri selle peale ülejäänud spinati-juustusegu.
Löö muna tassi sisse katki ja määri üks tainaserv munaga. Keera tainaservad lõhe peale (munaga määritud serv viimasena). Näpi ka piruka otsad tugevalt kinni, vajadusel lõika üleliigne tainas ära.
Keera pirukas ettevaatlikult ümber, nii et jätkukoht jääks piruka alla. Lõika terava noaga pirukasse sälgud, et aur välja pääseks. Määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.