Maasikatort on suviste tortide klassika

Kodutohter
30.05.2024
Shutterstock

Tort on iga peo haripunkt ja koolilõpupeole pole  muud vajagi.

12 tükki

 

1½ dl kartulijahu

1½ dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

½ tl kardemoni

6 muna

3 dl suhkrut

 

Sidrunikreem

3 muna

1 dl suhkrut

1 sidruni koor riivituna ja mahl

1 apelsini koor riivituna ja mahl

1 tl kartulijahu

75 g võid

2 dl vahukoort

 

Niisutamiseks

2 ½ dl piima

1 tl vanilliinsuhkrut

 

Kaunistamiseks

maasikaid

2 dl vahukoort

1 sl tuhksuhkrut

 

Sega kokku kõik kuivained. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Lisa vahule kuivained ja sega tainas aeglaselt liigutades ühtlaseks.

Kalla tainas vormi ja küpseta 175-kraadise ahjus 35–40 minutit. Kontrolli küpsusastet puutikuga. Kui tikk jääb niiskeks, küpseta veel veidi. Ahjust väljavõtmise järel lase koogil 10 minutit jahtuda.

Riputa köögi- või küpsetuspaberile suhkrut, kummuta kook peale. Pane vorm koogi peale tagasi. Lase koogipõhjal jahtuda. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks.

Mõõda paksupõhjalisse pinnatud põhjaga potti munad, suhkur, tsitrusviljade riivitud koor ja nende mahl ning kartulijahu. Kuumuta segu tasasel tulel kogu aeg hoolikalt segades, kuni segu pakseneb. Ära lase keema tõusta, vaid võta pott enne tulelt ära.

Jahuta kisselli veidi ja klopi siis sekka tükkhaaval või. Jahuta külmas. Vahusta koor ja sega see külma kisselli hulka.

Sega kokku piim ja vanillisuhkur. Niisuta iga koogikihti kordamööda piimaga. Määri igale kihile sidrunikreemi. Kui sul on maasikaid palju, võid neidki koogikihtide vahele panna.

Vahusta koor ja maitsesta see tuhksuhkruga. Suru koor äärtele altpoolt ülespoole suunatud liigutustega.

Sidrunikreem täidisena annab tordile karge maitse. Rikkalik täidis muudab tordi mahlakaks. Kardemon sobib nende maitsetega suurepäraselt kokku.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid