Põhi
3 dl nisujahu
1 pakk kuivpärmi
1 tl suhkrut
½ tl soola
1 dl kuuma vett
1 munakollane
2 sl vett
1 sl õli
Täidis
300 g ürdi-toorjuustu
4 muna
1 dl maitsestamata jogurtit
musta pipart
1 dl peeneks hakitud nõgeseid
½ dl hakitud rohelist sibulat
1 küüslauguküüs
hakitud tilli, tüümiani, basiilikut
Sega jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa kuum vesi (42 ͦ ) ja sega tainas. Sega munakollane veetilgaga ja sega pool sellest taina hulka, ülejäänud pool jääb piruka servade määrimiseks. Lisa õli ja sõtku tainas palliks. Lase 20 minutit kerkida.
Sega toorjuust, jogurt, munad, hakitud nõges, purustatud küüslauk, roheline sibul, till ja kõik ülejäänud ürdid. Maitsesta musta pipraga.
Rulli tainas õhukeseks ja vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi (22-25 cm) põhja ja äärtele. Määri piruka servad ja põhi muna ja veeseguga. Lase veel 10 minuti kerkida. Kui muna kuivab taina pinnal, siis see takistab täidist põhja niisutamast ja põhi jääb krõbe.
Kalla täidis pirukapõhjale. Küpseta kõigepealt 200-kraadises ahjus 25 minutit. Võta kuumust vähemaks ja küpseta, kuni pirukas on kuldpruun.