Ürdisoolas küpsetatud kartulid

Kodutohter
03.07.2022
Shutterstock

Soola-ürdipadjal võib küpsetada nii vanu kui ka värskeid kartuleid.

4-6 portsjonit


 

10-12 keskmist kartulit

2 dl jämedat meresoola

4-5 rosmariini või tüümianioksa

2 tervet küüslauku

0,5 sidrunit

2 sl õli

 

Puista vormi põhja meresoola, selle peale ürdid ning kõige peale pestud kartulid. Suured kartulid võib ka poolitada. Torka kartulitesse kahvliga augud. Pane kartulite vahele terved küüslaugupead.

Pigista poolikust sidrunist kartulitele mahla ja pane sidrun kartulite vahele. Nirista peale õli.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit, ehk kuni kartulid on pehmed. Küpsetamisaeg oleneb kartulite suurusest.
 

Serveerimisel võib kartulitele pigistada küpsenud küülauguküünte sisu. Serveeri koos salatiga eraldi roana või prae kõrvale.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid