Nõgesesupp

Kodutohter
17.04.2021
Shutterstock

Kevadisi vitamiinirikkaid noori võrseid tasub iga päev söögiks kasutada.

4 portsjonit

 

2 sl õli

1,5 l noori nõgeselehti

peotäis karulaugulehti

1 dl kaerajahu

8 dl puljongit

100 g ürdi-toorjuustu

soola, pipart

hakitud rohelist sibulat

 

Kalla nõgesed sõelal keeva veega õle, nõruta ja haki. Haki karulaugulehed. Kuumuta nõgeseid ja karulauku poti põhjas õlis, lisa jahu ja kuumuta veel pisut. Lisa puljong ning keeda segades 2-3 minutit. Lisa toorjuust, ning kuumuta veel pisut. Tõsta kaussidesse ja puista peale hakitud rohelist sibulat.

 

Suppi võib teha ka kuivatatud nõgestest. Siis võib panna nõgesed keeva vette ja lisada piim. Nõgeseid peaks korjama puhtast kohast, eemal suurtest teedest.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid