Roheline kartulipirukas

Kodutohter
22.05.2023
Shutterstock

Toitev pirukas, mille täidises on rohkelt kevadist rohelist.

500 g pärmi-lehttainast

Täidis

150 g nõgest, naati, karulauku

100 g fetajuustu kuubikuid

1 suur porru

1 sl õli

3 dl kohvikoort

½ dl nisujahu

1 tl soola

Peale

3 sl riivjuustu

1 dl piima

250 g kartulipüreed

 

Rulli sulatatud tainas õhukeseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile

(25x35 cm) Kalla umbrohud sõelal keeva veega üle, nõruta ja haki. Laota hakitud roheline ja fetakuubikud pirukapõhjale.

Loputa porru, viiluta rõngasteks ja kuumuta pannil õlis. Maitsesta soolaga. Lisa jahu ja kuumuta pisut. Lisa segades koor ning kuumuta, kuni segu pakseneb. Kalla segu pirukapõhjale.

Valmista kartulipüree või kasuta eelmisest päevast jäänud kartuliputru. Vedelda kartulipüree piimaga hapukoorepaksuseks, lisa riivitud juust ja pane pirukale.

Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid