Hakkliharullid

Kodutohter
25.04.2024
Shutterstock

Liharullidesse võib panna ka seeni või juustu.

3-4 portsjonit

 

500 g seguhakkliha (sea- ja loomaliha)

1 tl soola

1 dl riivsaia

2 dl hapukoort

1 muna

1 tl kuivatatud ürte (pune, tüümian vms)

1 tl paprikapulbrit

½ tl valget pipart

 

Täidis

150 g musti kuivatud ploome

100 g suitsusinki

peotäis hakitud karulauku

 

Pane riivsai hapukoore sisse paisuma. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega tainas. Kontrolli maitset jalisa vajadusel maitseaineid.

Niisuta küpsetuspaberit veega ja määri õliga ning pane töölauale. Määri tainas ühe sentimeetri paksuse kihina paberile. Jaga see 10x10 suurusteks ruutudeks. Lõika singiviilud ja ploomid ribadeks. Pane igale ruudule singi- ja ploomiribasid ning hakitud karulauku. Keera rulli.

Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Paku koos riisi või kartulipüree ning värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid