4 portsjonit
100 g nõgeselehti
1 sl võid
1 sibul
4-56 kartulit
1 l köögivilja- või kanapuljongit
0,5 l piima
2-3 sl sulatatud juustu
hakitud tilli, peterselli
maitse järgi soola ja pipart
2 keedetud muna
Pese nõgeselehed, vala sõelal üle keeva veega ja jahuta siis külma veega. Vajuta kuivaks ja haki.
Koori sibul ja kartulid ja lõika väikesteks tükkideks. Kuumuta poti põhjas või ja prae sibulaid ja kartuleid 4-5 minutit. Lisa puljong ja piim ning keeda, kuni kartul on pehme. Lisa hakitud nõges ja sulata sisse sulajuust. Maitse ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Haki munad, pane kaussi ja tõsta peale suppi. Puista peale hakitud tilli ja peterselli.
Kevadel on hea kasutada kõiksugu rohelist, mis leheotsad maa seest välja pistavad.