Paella ehk Hispaania riisiroog

Kodutohter
23.06.2024
Shutterstock

Peale lihagrillimisi võib teha kogu perele Hispaania rahvustoitu paellat. Paellat saab teha suuremat sorti lamedal pannil otse grillil väljas värskes õhus.

8 portsjonit

 

Sinimerekarbid

2 sl õli

1 sibul

2 küüslauguküünt

paar oksa tüümiani

1 loorberileht

500 g sinimerekarpe

4 dl valget veini

Paella

2 sl õli

3 kanafileed

400 g krevette

150 g peekonit

õli

2 sibulat

4 küüslauguküünt

1 leebemat sorti tšillikaun

3,5 dl risotoriisi

400 g purustatud tomateid

1 tl safranit

8 dl kanapuljongit

soola, musta pipart

1 punane paprika

1 roheline paprika

peotäis peterselli

200 g herneid (võib ka külmutatud)

 

Keeda kõigepealt sinimerekarbid. Loputa ja kontrolli, et kõik karbid oleksid kinnised. Lahtiseid karpe koputa vastu serva ja kui nad ei sulgu, siis nopi välja.

Haki sibul ja kuumuta poti põhjas õlis, lisa valge vein, maitseained ja sinimerekarbid. Kuumuta, kuni karbid on avanenud. Need karbid, mis ei avane, nopi jälle välja. Kalla karbid kausil olevale sõelale nii, et leem jääks alles.

Tükelda kanafileed ja pruunista pannil. Kuumuta kiiresti ka krevetid. Tõsta lihatükid pannilt eraldi kaussi ja krevetid tõsta sinimerekarpide peale.

Haki sibulad ja küüslauguküüned ning kuumuta õlis. Lisa loputatud ja nõrutatud riis ning safran, purustatud tomatid ja pruunistatud lihatükid. Kalla hulka merekarpide keeduleem ja viis detsiliitrit kanapuljongit. Küpseta umbes 20 minutit ja lisa vajadusel vähehaaval kanapuljongit.

Kaunista valmis paella tükeldatud paprika, hakitud peterselli, herneste, sinimerekarpide ja krevettidega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid