Ehtne pilaff

Kodutohter
24.04.2022
Shutterstock

Õige Kesk-Aasia pilaff tehakse ilma tomatipastata.

4-6 portsjonit

 

500 g kanakintsuliha tükke

2 sl õli

400 g Basmati riisi

350 g porgandeid

2 sibulat

2 küüslauguküünt

2 loorberilehte

peotäis seemneteta rosinaid ja aprikoose

1 purk kikerherneid

1 sl kurkumit

1 tl paprikapulbrit

soola, musta pipart

 

Puista lihatükkidele kurkumit, soola, pipart ja paprikapulbrit ning jäta pooleks tunniks maitsestuma.

Kalla riis tihedale sõelale ja loputa tükk aega.

Lõika porgandid kangideks, tükelda sibul ja haki küüslauguküüned. Lõika kuivatatud aprikoosid ribadeks. Keeda veekeedukannus vett.

Pane poti põhja õli, lisa lihatükid ja pruunista. Lisa sibulad, küüslauk ja porgandid ning kuumuta veel pisut. Lisa ülejäänud maitseained ja kalla peale keeva vett. Hauta madalal kuumusel, kuni porgand on peaaegu pehme. Lisa riis ja kalla peale veel keeva vett nii palju, et riis oleks umbes sentimeetri võrra kaetud. Lisa rosinad, aprikoosid ja kikerherned. Hauta madalal kuumusel, kuni riis on pehme. Maitse, ja lisa vajadusel soola või pipart.

Pilafi võib läbi segada või tõsta kihtide kaupa, nii et riis jääb alla ja liha peale.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid