Bataadi püreesupp
4 portsjonit
2 keskmist bataati
2 küüslauguküünt
1 punane tšillikaun
2 sl oliiviõli
2 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud rosmariini
8 dl köögiviljapuljongit
300 g pehmet tofut
soola, musta pipart
½ sidruni mahl
Serveerimiseks:
½ dl kõrvitsa- ja päevalilleseemneid
värsket tüümiani
1. Koori ja tükelda bataadid. Haki küüslauk ja tšilli.
2. Kuumuta poti põhjas õli ja kuumuta köögiviljad klaasjaks. Lisa kuivatatud ürdid ja lisa nii palju vedelikku, et köögivili oleks kaetud. Hauta, kuni bataadid on pehmed.
3. Püreeri supp saumikseriga ja lisa püreerimise ajal pehme tofu.
4. Maitsesta supp soola, pipra ja sidrunimahlaga. Kui supp on liiga paks, siis lisa natuke vedelikku. Kuumuta pisut, kuid ära enam keeda.
5. Tõsta supp taldrikutele ja kaunista seemnete ja värske tüümianiga.