Püreesupp ahjuköögiviljadest

Kodutohter
06.11.2023
Shutterstock

Eelmise päeva ahjuköögiviljadest saab järgmisel päeval imekiiresti väga maitsva püreesupi.

2 portsjonit

 

4 dl ahjus küpsenud köögiviljatükke

2 dl puljongit

2 dl kohvikoort

2 sl sulatatud juustu

soola, pipart

hakitud peterselli

1 röstsaialõik

pool küüslauguküünt

 

Kuumuta puljong keemiseni, lisa eelmisest päevast ülejäänud ahjuköögiviljad, koor ja sulatatud juust. Kuumuta 5-7 minutit. Püreeri saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning puista peale hakitud peterselli.

Rösti saialõik rösteris krõbedaks, poolita küüslauguküüs ja hõõru seda saiale. Lõika sai kuubikuteks ning tõsta supile.

 

Kui juba tegema hakata, siis tasub ahjuköögivilju küpsetada korraga suurem laar, sest järgmisel päeval saab sellest imekiiresti väga maitsva püreesupi.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid