6 portsjonit
7 dl vett+köögiviljapuljongi kuubik (mahe) või
7 dl köögiviljapuljongit
5 keskmist porgandit
2 kartulit
2 sibulat
1 purk ube tomatikastmes
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
musta pipart
oliiviõli
Tükelda porgandid ja kartulid, haki sibul.
Kuumuta potis vesi ja murenda sisse puljongikuubik või kuumuta köögiviljapuljongit. Pane köögiviljatükid vette ja keeda, kuni köögivili on pehme.
Lisa oad, tomatikonserv ja pressi sisse küüslauguküüned. Kuumuta veel viis minutit.
Maitsesta musta pipraga. Supi võib jätta tükiliseks või suristada saumikseriga püreesupiks.
Kuna porgand annab magusust ja puljong soolasust, siis enamasti pole vaja lisada ei suhkrut ega soola.