Tomatine pelmeenivorm

Kodutohter
16.09.2022
Shutterstock

Imelihtne pelmeenivorm, mida on lastel koolist tulles hea soojendada.

6-8 portsjonit

 

2 pakki (700 g) külmutatud pelmeene

2 pakki külmutatud köögivilju

1 purk purustatud tomateid

1 dl ketšupit

1 tl kuivatatud punet

2 dl koort

150 g riivjuustu

 

Pelmeenide keetmiseks

2 l vett

0,5 sl soola

3 loorberilehte

4 vürtsipipra tera

 

Sega kokku purustatud tomatid ja ketšup.

Kuumuta vesi keemiseni, lisa loorberilehed, vürtsiterad ja sool. Kalla pelmeenid keevasse vette. Sega vahukulbiga, et pelmeenid ei kleepuks kinni. Keeda natuke vähem, kui pakil olevas juhises.

Tõsta pooled pelmeenid vahukulbiga ahjuvormi, puista peale punet. Puista peale üks pakk külmutatud köögivilju ja pool tomatisegust. Lisa ülejäänud pelmeenid, pakk köögivilju ja ülejäänud tomatikaste. Vala vormi koor ja riputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

 

Purustatud tomatite asemel võib ära kasutada ka suvest külmkappi jäänud grillkastme.

Sarnased artiklid