6 tükki
Põhi
3 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 g võid
1 väike keedetud kartul
1 dl kohupiima
1 sl vett
Täidis
300 g taist sinki
3-4 keedetud kartulit
tükk porrut
1 paprika
2 tl õli
2 dl lahjat riivjuustu
2 muna
4 dl piima
1 sl maisi- või kartulitärklist
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 tl kuivatatud tüümiani
Sega küpsetuspulber jahu hulka. Näpi või ja jahu puruseks seguks. Lisa riivitud kartul, kohupiim ja tilk vett.
Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvaormi (Ø 25 cm) põhjale ja servadele.
Tükelda sink, paprika, porru. Riivi kartulid.
Kuumuta sinki, porrut ja paprikat pannil tilgas õlis, maitsesta ja kalla pirukapõhjale.
Sega tärklis piimaga, lisa munad, riivjuust ja riivitud kartul ning kalla pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. Kui pirukas läheb liiga pruuniks, kata vahepeal fooliumiga.