Kerge quiche

Kodutohter
12.03.2023
Shutterstock

Kui klassikaline quiche tehakse võitaina, peekoni, koore ja rasvase juustuga, siis see on kergem ja lahjem variant.

6 tükki

 

Põhi

3 dl täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

50 g võid

1 väike keedetud kartul

1 dl kohupiima

1 sl vett

 

Täidis

300 g taist sinki

3-4 keedetud kartulit

tükk porrut

1 paprika

2 tl õli

2 dl lahjat riivjuustu

2 muna

4 dl piima

1 sl maisi- või kartulitärklist

0,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

1 tl kuivatatud tüümiani

 

Sega küpsetuspulber jahu hulka. Näpi või ja jahu puruseks seguks. Lisa riivitud kartul, kohupiim ja tilk vett.

Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvaormi (Ø 25 cm) põhjale ja servadele.

Tükelda sink, paprika, porru. Riivi kartulid.

Kuumuta sinki, porrut ja paprikat pannil tilgas õlis, maitsesta ja kalla pirukapõhjale.

Sega tärklis piimaga, lisa munad, riivjuust ja riivitud kartul ning kalla pirukale.

Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. Kui pirukas läheb liiga pruuniks, kata vahepeal fooliumiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid