ümmargune pirukavorm (Ø 26 cm) või 40x30 cm ahjuplaat
Põhi
250 g kohupiima
250 g võid
2 dl täisterajahu
2 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
350 g brokoliõisikuid
400 g suitsusinki
300 g Emmentali juustu
250 g hapukoort
1,5 dl piima
4 muna
1 tl suitsumaitselist paprikapulbrit
pisut soola
1 dl hakitud peterselli
Sega kokku kohupiim ja toasoe või. Sega omavahel kokku kõik kuivad ained ning sega või-kohupiimaseguga. Ära tainast sõtku, vaid vormi paari sentimeetri paksuseks plaadiks, keera toidukilesse ja pane külmkappi. Põhjataina võib valmis teha juba eelmisel päeval ja panna külmkappi ootama.
Võta tainas külmkapist ja rulli õhemaks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või koogivormi. Tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.
Lõika brokoliõisikud varre küljest lahti ja keeda soolaga maitsestatud väheses vees kaks minutit.
Lõika sink ja juust väikesteks kuubikuteks. Sega kausis kokku hapukoor, piim, munad, paprikapulber ja hakitud petersell kokku. Maitsesta natukese soolaga, aga ole ettevaatlik, sest sink ja juust on soolased.
Tõsta brokoliõisikud, singi- ja juustukuubikud tainapõhjale ning kalla peale koore-piimasegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase jahtuda.