Brokoli-singipirukas

Kodutohter
09.02.2022
Shutterstock

Pirukas on kõige parem just järgmisel päeval.

ümmargune pirukavorm (Ø 26 cm) või 40x30 cm ahjuplaat

 

Põhi

250 g kohupiima

250 g võid

2 dl täisterajahu

2 dl nisujahu

0,5 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

350 g brokoliõisikuid

400 g suitsusinki

300 g Emmentali juustu

250 g hapukoort

1,5 dl piima

4 muna

1 tl suitsumaitselist paprikapulbrit

pisut soola

1 dl hakitud peterselli

 

Sega kokku kohupiim ja toasoe või. Sega omavahel kokku kõik kuivad ained ning sega või-kohupiimaseguga. Ära tainast sõtku, vaid vormi paari sentimeetri paksuseks plaadiks, keera toidukilesse ja pane külmkappi. Põhjataina võib valmis teha juba eelmisel päeval ja panna külmkappi ootama.

Võta tainas külmkapist ja rulli õhemaks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või koogivormi. Tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.

Lõika brokoliõisikud varre küljest lahti ja keeda soolaga maitsestatud väheses vees kaks minutit.

Lõika sink ja juust väikesteks kuubikuteks. Sega kausis kokku hapukoor, piim, munad, paprikapulber ja hakitud petersell kokku. Maitsesta natukese soolaga, aga ole ettevaatlik, sest sink ja juust on soolased.

Tõsta brokoliõisikud, singi- ja juustukuubikud tainapõhjale ning kalla peale koore-piimasegu.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase jahtuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid