Päeva retsept: kartulipirukas
Kodutohter
21.02.2021
Shutterstock

Ka keedetud kartulist saab teha maitsva piruka.

Ahjuplaaditäis

 

500 g pärmilehttainast

 

Täidis:

1 sibul

1 tl kuivatatud tüümiani või 1 sl värsket tüümiani

2 sl õli

4-5 keedetud kartulit

3 sl hakitud rohelist sibulat

150-200 g sinihallitusjuustu

1/2 dl hapukoort

musta pipart

 

1. Viiluta sibul ja kartulid. Kuumuta sibulaid pannil õlis. Maitsesta tüümianiga ja jahuta.

2. Sulata tainas ja rulli õhukeseks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Määri pirukapõhjale hapukoor ja murenda peale sinihallitusjuust. kartuliviilud, hapukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Laota põhjale sibulad ja kõige peale kartuliviilud. Pintselda või pritsi oliiviõliga. Jahvata veskist peale musta pipart.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid