Kartuli-kapsavorm

Kodutohter
04.12.2023
Shutterstock

Sinepine, koorene, magushapu ahjuvorm.

4 portsjonit

 

150 g peekonit

850 g kapsast

1 sibul

2 küüslauguküünt

350 g sügavkülmutatud kartulikange

2 tl soola

1 tl suhkrut

1 sl Dijoni sinepit

3 sl õunaäädikat

75 g riivjuustu

3 dl kohvikoort (või köögikoort)

musta pipart

 

Haki sibulad, küüslauk ja peekon ning lõika kapsas ribadeks. Riivi juust.

Pane peekon kuumale pannile ja kuumuta, kuni tekib rasv. Kuumuta rasvas hakitud sibulat ja küüslauku, lisa kapsas ja kuunuta segades 5-6 minutit.

Lisa pannile äädikas ja kuumuta. Lisa külmunud kartulikangid ja kuumuta segades. Lisa koor, sinep ja kõik maitseained.

Kalla pannitäis võiga määritud ahjuvormi, tasanda, kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium, puista peale riivjuust ja küpseta veel 20 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid