Hakklihakaste teki all ehk karjasepirukas
6 portsjonit
600 g kartuleid (võib lisada ka kaalikat, porgandit)
1 dl piima
1 munakollane
soola
1 sl võid
Täidis
600 g hakkliha
1 sibul
1 priske küüslauguküüs
2 porgandit
2 dl külmutatud herneid
1 tl Worcesteri kastet
sorts õli
½ tl kuivatatud tüümiani
soola, musta pipart
100 g riivjuustu
Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda soolases vees pehmeks. Lisa kuum piim ja või ning tambi kohevaks püreeks. Tampimise ajal lisa tilga piimaga segatud munakollane. Vajadusel maitsesta soolaga.
Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad, koori porgandid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand ning, hauta 3–4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja sega läbi. Suurenda kuumust, lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soola, pipraga, tüümiani ja Worcesteri kastmega ning lisa külmutatud herned. Hauta 6-10 minutit.
Tõsta lihasegu ahjupotti ja kata kartulipudruga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.