Päeva retsept: hakklihakaste teki all ehk karjasepirukas

Kodutohter
14.09.2020
Shutterstock

Selle klassikalise Inglise piruka täidisesse võib panna ülejäänud juustutäkke või parajasti kapis leiduvaid köögivilju.

Hakklihakaste teki all ehk karjasepirukas

6 portsjonit

 

600 g kartuleid (võib lisada ka kaalikat, porgandit)

1 dl piima

1 munakollane

soola

1 sl võid

 

Täidis

600 g hakkliha

1 sibul

1 priske küüslauguküüs

2 porgandit

2 dl külmutatud herneid

1 tl Worcesteri kastet

sorts õli

½ tl kuivatatud tüümiani

soola, musta pipart

100 g riivjuustu

 

Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda soolases vees pehmeks. Lisa kuum piim ja või ning tambi kohevaks püreeks. Tampimise ajal lisa tilga piimaga segatud munakollane. Vajadusel maitsesta soolaga.

Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad, koori porgandid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand ning, hauta 3–4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja sega läbi. Suurenda kuumust, lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soola, pipraga, tüümiani ja Worcesteri kastmega ning lisa külmutatud herned. Hauta 6-10 minutit.

Tõsta lihasegu ahjupotti ja kata kartulipudruga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Sarnased artiklid