Päeva retsept: köögiviljapirukas

Kodutohter
06.09.2020
Shutterstock

Lõbus värviline pirukas pühapäevaks.

Köögiviljapirukas

 

Põhi:

300 g porgandeid

100 g võid

4 dl täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

½ tl soola

 

Täidis:

200 g porgandeid

200 g suvikõrvitsat

250 g hapukoort

1 muna

1 sl Dijon`i sinepit

soola, musta pipart

toiduõli

 

1. Koori, tükelda ja keeda porgandid väheses vees pehmeks. Purusta köögikombainis või kahvliga vajutades, jahuta. Sega kõik kuivad ained pehme võiga, lisa porgandipüree ja sega ühtlaseks tainaks. Vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi.

2. Sega kausis kokku hapukoor, muna ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga. Tõmba koorimisnoaga porganditest ja suvekõrvitsast õhukesi ribad.

3. Küpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 8-10 minutit. Määri hapukooresegu põhjale. Keera porgandi ja suvikõrvitsaribad pirukapõhjale. Ribadest võib teha ka väikesed värvilised rullid ja täita nendega põhi. Pintselda õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni porgandi ja suvikõrvitsaroosid on küpsed.

Sarnased artiklid