8 portsjonit
2 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
50 g võid
¾ l soola
2 dl piima
Täidis
200 g kodujuustu
150 g hapukoort
1 muna
1 sl sidrunimahla
1 sl hakitud tilli
½ tl soola
pisut musta pipart
200 g kuumsuitsulõhet või mõnda teist kuumsuitsukala
Sega kokku kõik kuivad ained. Sulata või, sega piimaga ning lisa jahule. Sega tainas kokku ning vajuta võiga määritud kandilise või ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele.
Sega kokku kodujuust, hapukoor, muna, sidrunimahl, hakitud till, sool ja pipar. Kalla täidis pirukapõhjale. Tükelda lõhe ja pane pirukale.
Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni põhi on küps ja täidis hüübinud.