Päeva retsept: koorene pasta kooreta

Kodutohter
20.01.2021
Shutterstock

Koorekastme asemel on hoopis lillkapsa-piimakaste, mis on palju tervislikum, kuid ikkagi rikkaliku ja koorese maitsega.

4 portsjonit

 

1 pakk (450 g) külmutatud lillkapsast

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 dl piima

1 sl sulatatud juustu

350 g pastat (penne)

soola, pipart

hakitud peterselli või

muud meelepärast ürti

riivitud juustu

 

Kalla külmutatud lillkapsaõisikud pakist potti. Koori sibul ja lõika neljaks. Koori küüslauguküüned ning lisa potti. Vala peale piim ja hauta madalal temperatuuril, kuni lillkapsas on pehme.

Püreeri saumikseriga siidiseks. Lisa sulataud juust ja maitsesta meelepäraste maitseainetega.

Keeda pasta vastavalt pakil olevale juhisele, nõruta sõelal ja jäta umbes 1 dl keeduvett tassi.

Sega pasta kastmega, vajadusel lisa sorts keeduvett. Sega hulka hakitud ürdid. Riivi peale juustu.

Sarnased artiklid